tr
Har din hund separationsangst (alene hjemme problemer)? Og døjer du med selve træningen?
Du er ikke alene, rigtig mange hundeejere oplever problemer i deres alene hjemme træning med deres hund. Det kan også være at din hund har kunnet været alene hjemme før men at det har udviklet sig til at blive et problem.
Det kan være alt fra kedsomhed, frustration til alarmerende høj stresstilstand (panik angst) som hunden kan få afløb for på flere måder.
- Tisser og laver afføring på gulv og i møbler
- Ødelægger møbler og inventar
- Savler, bider og skraber på døre og karme
- Vokaliserer, piber, hyler og gøer
Undersøgelser viser dog at hovedparten af hunde lider på en mindre destruktiv måde, “men det bliver deres problem nødvendigvis ikke mindre af,” siger Dyrlæge Iben Meyer fra KU, læs undersøgelsen her.
Du kan læse hele min artikel-serie omkring myter om hunde på Dyrefondet´s hjemmeside her.
Eller gå direkte til 👇
Hvorfor får hunden separationsangst?
Frygt er en kernefølelse som er medfødt, dvs. vi skal ikke først lære hvad frygt er, det sker helt automatisk når vores alarm-beredskab aktiveres af stress. Hvalpe, som børn, er afhængige af deres mor for omsorg, tryghed og regulering i deres følelser.
Der kan undervejs i livet være mange årsager til at hunden udvikler en stærk separationsangst. Grundlæggende er hunde sociale væsener og vil helst bruge alle timer i døgnet på at være sammen med og/eller omgivet af sin familie.
Den tidlige kime til en øget separationsangst sker når hvalpene bliver taget fra deres mor, søskende og trygge omgivelser. Når hvalpen er “klar” som 8 uger gammel befinder de sig i en af deres større frygtperioder. Det er et problem som vi bør overveje når vi henter vores hvalp.
Studier af frit-levende hunde (Free Range dogs) viser at hvalpes naturlige fravænning af moderens mælk først sker når de er mellem 9-11 uger gamle.
Flere etologer og adfærdsforskere mener at det bedste tidspunkt at hente en hvalp er mellem 9-10 uger. Flere og flere opdrættere af især små selskabshunde holder på deres hvalpe til 10 uge før de er klare til at komme i nye hjem.
At tilvænne en hund til at være alene hjemme tager tid og kræver tålmodighed, og det er generelt noget vi ikke har så meget af i vores travle hverdag, hunden bliver derfor sat i situationer den slet ikke er mentalt klar til.
Mange hunde bliver ofte misforstået når de viser tegn på separationsangst, som fejlagtigt tolkes som både dominans- og lederskabsproblemer.
Når hunden først har udviklet stærk separationsangst står vi med et kæmpe problem som påvirker hele familien. Ofte oplever vi også selv separationsangst og får det både psykisk og fysisk dårligt når vi bare tænker tanken at skulle forlade vores hund.
Du og din hund har behov for professionel hjælp i trygge rammer.
Sådan fungerer Det
- Kontakt mig, så finder vi sammen ud af om kurset er noget for dig.
- Du indsender beskrivelser af problemstillingen, svar på spørgsmål samt nødvendige video optagelser.
- Platformen er Zoom, du modtager information omkring teknikken samt link til selve mødet.
- Onlineplatformen er gratis for dig, ingen installationer er nødvendige.
- Møderne bliver optaget og du modtager link til optagelsen efterfølgende så du kan se det igen når du ønsker.
- Du får tilsendt protokoller på træningsøvelser.
- I mellem træningssessionerne sender du efter behov videoer af jeres træning for feedback og vejledning videre.
- Vi deler en online mappe hvor du kan uploade dine videoer med dine spørgsmål.
- At ændre adfærd tager tid. Fra det øjeblik du har taget beslutningen om at gøre noget ved det er I allerede på vej til en mere harmonisk hverdag.
kursustider 2024:
11 april kl. 17.30
18 april kl. 17.30
2 maj kl. 17.30
16 maj kl. 17.30
Varighed
4 x 60 min. teori og
live online praktisk træning.
Dit valg
Holdene er de samme men du vælger det hold der passer dig bedst.
Der er plads til 6 deltagere på hvert hold, det giver god tid til den enkelte.
Såfremt du ikke kan nå at deltage, vil kurset blive optaget så du kan se det på et mere passende tidspunkt evt. sammen med resten af familien.
Såfremt du ikke kan deltage i hold og ønsker et privat forløb, læs mere under Træningsforløb.
Jeg hjælper dig
Jeg hjælper dig og din hund gennem personlig rådgivning og træning. Min erfaring er at rådgivningen og træningen skal deles op i små bidder så du kan træne selvstændigt imellem træningssessionerne, skabe nye vaner og få træningen ind under huden. Vi lærer bedst i små doser ad gangen, hunde er som os, bare anderledes.
Derfor har jeg sammensat træningsforløb der passer til dig og din hund, afhængig af problematikken.
Lad os tale om hvordan jeg bedst kan hjælpe dig. Du er velkommen at kontakte mig på telefon eller e-mail alle hverdage mellem 9-17.
Kærlig hilsen