tr

Unikt 4 x Online Kursusforløb i Alene Hjemme træning

For dig med hunden der lider af alene hjemme-problemer, separationsangst

Alene hjemme problemer, separationsangst

Har din hund separationsangst (alene hjemme problemer)? Og døjer du med selve træningen?

Du er ikke alene, rigtig mange hundeejere oplever problemer i deres alene hjemme træning med deres hund. Det kan også være at din hund har kunnet været alene hjemme før men at det har udviklet sig til at blive et problem.

Det kan være alt fra kedsomhed, frustration til alarmerende høj stresstilstand (panik angst) som hunden kan få afløb for på flere måder.

 • Tisser og laver afføring på gulv og i møbler
 • Ødelægger møbler og inventar
 • Savler, bider og skraber på døre og karme
 • Vokaliserer, piber, hyler og gøer

Undersøgelser viser dog at hovedparten af hunde lider på en mindre destruktiv måde, “men det bliver deres problem nødvendigvis ikke mindre af,” siger Dyrlæge Iben Meyer fra KU, læs undersøgelsen her.

Du kan læse hele min artikel-serie omkring myter om hunde på Dyrefondet´s hjemmeside her.
Eller gå direkte til 👇

Afliv myterne om separationsangst

Hvorfor får hunden separationsangst?

Frygt er en kernefølelse som er medfødt, dvs. vi skal ikke først lære hvad frygt er, det sker helt automatisk når vores alarm-beredskab aktiveres af stress. Hvalpe, som børn, er afhængige af deres mor for omsorg, tryghed og regulering i deres følelser.

Der kan undervejs i livet være mange årsager til at hunden udvikler en stærk separationsangst. Grundlæggende er hunde sociale væsener og vil helst bruge alle timer i døgnet på at være sammen med og/eller omgivet af sin familie.

Den tidlige kime til en øget separationsangst sker når hvalpene bliver taget fra deres mor, søskende og trygge omgivelser. Når hvalpen er “klar” som 8 uger gammel befinder de sig i en af deres større frygtperioder. Det er et problem som vi bør overveje når vi henter vores hvalp.

Studier af frit-levende hunde (Free Range dogs) viser at hvalpes naturlige fravænning af moderens mælk først sker når de er mellem 9-11 uger gamle.

Flere etologer og adfærdsforskere mener at det bedste tidspunkt at hente en hvalp er mellem 9-10 uger. Flere og flere opdrættere af især små selskabshunde holder på deres hvalpe til 10 uge før de er klare til at komme i nye hjem.

At tilvænne en hund til at være alene hjemme tager tid og kræver tålmodighed, og det er generelt noget vi ikke har så meget af i vores travle hverdag, hunden bliver derfor sat i situationer den slet ikke er mentalt klar til.

Mange hunde bliver ofte misforstået når de viser tegn på separationsangst, som fejlagtigt tolkes som både dominans- og lederskabsproblemer.

Når hunden først har udviklet stærk separationsangst står vi med et kæmpe problem som påvirker hele familien. Ofte oplever vi også selv separationsangst og får det både psykisk og fysisk dårligt når vi bare tænker tanken at skulle forlade vores hund.

Du og din hund har behov for professionel hjælp i trygge rammer.

Sådan fungerer Det

 • Kontakt mig, så finder vi sammen ud af om kurset er noget for dig.
 • Du indsender beskrivelser af problemstillingen, svar på spørgsmål samt nødvendige video optagelser.
 • Platformen er Zoom, du modtager information omkring teknikken samt link til selve mødet.
 • Onlineplatformen er gratis for dig, ingen installationer er nødvendige.
 • Møderne bliver optaget og du modtager link til optagelsen efterfølgende så du kan se det igen når du ønsker.
 • Du får tilsendt protokoller på træningsøvelser.
 • I mellem træningssessionerne sender du efter behov videoer af jeres træning for feedback og vejledning videre.
 • Vi deler en online mappe hvor du kan uploade dine videoer med dine spørgsmål.
 • At ændre adfærd tager tid. Fra det øjeblik du har taget beslutningen om at gøre noget ved det er I allerede på vej til en mere harmonisk hverdag.

kursustider 2024:

11 april kl. 17.30
18 april kl. 17.30
2 maj kl. 17.30
16 maj kl. 17.30

Varighed
4 x 60 min. teori og
live online praktisk træning.

Dit valg

Holdene er de samme men du vælger det hold der passer dig bedst.

Der er plads til 6 deltagere på hvert hold, det giver god tid til den enkelte.

Såfremt du ikke kan nå at deltage, vil kurset blive optaget så du kan se det på et mere passende tidspunkt evt. sammen med resten af familien.

Såfremt du ikke kan deltage i hold og ønsker et privat forløb, læs mere under Træningsforløb.

Jeg hjælper dig

Jeg hjælper dig og din hund gennem personlig rådgivning og træning. Min erfaring er at rådgivningen og træningen skal deles op i små bidder så du kan træne selvstændigt imellem træningssessionerne, skabe nye vaner og få træningen ind under huden. Vi lærer bedst i små doser ad gangen, hunde er som os, bare anderledes.

Derfor har jeg sammensat træningsforløb der passer til dig og din hund, afhængig af problematikken.

Lad os tale om hvordan jeg bedst kan hjælpe dig. Du er velkommen at kontakte mig på telefon eller e-mail alle hverdage mellem 9-17.

Kærlig hilsen

Mere om mig

Kunderne siger

We contacted Betina because our dog Bløki was scared of the fireworks,
and after New Year’s Eve he was too scared to go outside for a walk.

Even though at first I was skeptical of the online sessions, it worked well for us!
Because of Betina’s creative way of building up the online sessions with the aid of videos, images and discussions, we didn’t feel any disadvantage not meeting in person.

With her help, Bløki gained his trust and confidence back
and we learned new tools and techniques to handle similar situations in the future

– Dorottya Viris, Nivå

Vi kontaktede Betina, da vi har en hvid schweizisk hyrdehund, dreng på et år. Vi havde store problemer med vores gåture. Han gjorde udfald mod andre hunde og vi kunne ikke holde ham i de situationer. Derover trak han voldsomt på vores turer. Det var umuligt at tage ham med i “byen”, som en tur i skoven, ved stranden, mv.
Det viste sig at vore lille dreng, var stresset. Bægeret var fyldt. 
Efter et privat BAT forløb på 5 træningsgange, kan vi allerede mærke en forskel.

I gennem Betina har vi lært at se vore hund med helt andre øjne!

– Carina kaspersen, albertslund

Jeg synes (men det tror jeg også godt, at du ved), at det har været så fantastisk et forløb. Det burde hedde hvalpeejertræning, for man opdager jo, at det hele starter med en selv. Hver gang jeg ser et opslag, hvor folk søger hjælp til adfærd, anbefaler jeg dig. Jeg tager også mig selv i at tænke “det ville Betina ikke synes om”, når jeg læser kommentarer på facebook med “gode råd”. 

De redskaber, der har været mest brugbare for mig, og som jeg tænker på hver dag er at læse hundes kropssprog + hele tiden at sætte O op til succes! Derudover vil jeg bare takke dig for den enorme støtte, du har været i en lidt svær tid!
Endnu engang TUSIND TAK! 

– Juliane Daugaard og lille O, københavn s

Vi har talt om, Per og mig, at hvis ikke vi havde mødt dig så havde vi leveret Aya tilbage til opdrætteren.

– Pia og per olsen, greve

Our BAT training package with Betina has been really useful and eye opening, as it has taught us so much about our dog’s signals. We feel we can understand her body language and actions better now and know what to do in response this, working together with her rather than against her. Throughout the training she has become less reactive and more likely to make a positive choice (actively avoiding or cautiously greeting a dog) than a negative choice (barking at/reacting to a dog). There is still some way to go, but we are slowly moving in the right direction and our walks with her are becoming a pleasure instead of a source of stress. Betina has been incredibly patient and insightful throughout the training, and has put in a lot more time and work than we could have asked for. Thank you Betina!

– Caroline Ekelund & Nick Crowe, københavn s

Vi har fået en meget gladere, og mere sjov hund! Eigil er simpelthen så fjollet, og fuld af ballade når vi leger hjemme i haven. Det er bare så skønt! Han “smiler” mere, og har lettere til leg, både selv og med os.

I morgen er det 1 år siden vi hentede Eigil i lufthavnen, og sikke 1 år det har været! Fyldt med usikkerhed, stress og bekymring. Men heldigvis også en masse kærlige og skønne stunder, og nu endnu mere, efter vi har gået hos dig. Nu er der nærmest kun gode stunder, og det er en spændende læringsproces, for os alle 🙂 Af hjertet tak for din hjælp!
Yderst professionel, dygtigt og hjertevarm hundetræner, som vi roser til skyerne og anbefaler til alle vi kan.

CARSTEN, KATARINA OG EIGIL, ROSKILDE

Vi har været meget glade for at blive guidet af Betina, da vi havde et stort behov for at lære vores sensitive hund bedre at kende. Vi har fået en utroligt god indsigt i hundens verden, og måden den ser tingene på. Vi havde nok aldrig forestillet os, at der ville være så meget, vi kunne blive klogere på. Nu kan vi se hvad vores hund vil og ikke vil. Den har “fået lov” til at sige fra, hvis der er noget den ikke magter. Det er utroligt, at vi nu kan aflæse hans signaler. Det har givet os en større respekt for vores firbenede ven, og vi kan meget bedre tale hans sprog.

– Helle, Jan og Charlie drengen, kastrup

Jeg har været super glad for mit forløb med Betina! Hun har utrolig stor viden på sit felt og er dygtig til at formidle det, så jeg kunne omsætte det til min træning med min hund Cuba. Jeg er blevet meget mere opmærksom På Cubas signaler, og kan nu i højere grad hjælpe hende til at navigere i mødet med andre hunde. Vi har et stykke vej endnu, men hun er blevet bedre til at kunne vælge at ”gå den anden vej” i stedet for at gå mod det der stresser hende.
Så jeg kan varmt anbefale Betina.

– MAIKEN LINDAHL, SOLRØD

Med BAT træning har jeg fået meget bedre kontakt med min hund, og er blevet meget mere opmærksom på de små signaler, han sender. En gåtur kan nærmest blive lidt meditativ, når vi stille og roligt går vores ture, hvor jeg har min fulde opmærksomhed på ham.

Jeg oplever allerede store fremskridt, så vi fortsætter træningen med glæde og lommen fuld af godbidder 😊
Endnu en gang tak for hjælpen!

– HELLE PEDERSEN OG NANO, GREVE

BAT træningen med Betina har virkelig gjort en forskel for os og vores hund Viggo. Betina har lært os, hvordan vi læser Viggo og hans signaler bedst mulig og det må man sige gør en kæmpe forskel i hverdagen – ikke mindst for Viggo. Derudover har vi fået en mere harmonisk og afbalanceret hund herhjemme, som er blevet langt mindre stresset og som nu har overskud til at være en del af familien herhjemme. Vi er langt fra i mål, men godt på vej og vi bliver ved med at benytte os af de fantastiske BAT teknikker, som Betina har lært os. Kæmpe TAK til Betina for hendes altid positive og imødekommende væsen, som altid svarer hurtigt og står til rådighed, hvis man har brug for hendes hjælp og vejledning. Uden hendes dygtige hjælp havde vi aldrig lært at læse vores hund og hans signaler, som han så fint viser os.

– Emilie Nørbygaard, hillerød